IJSBAAN GESLOTEN!

Succesvolle avond op ijsbaan de Scheg!

Het was alweer de vijfde wedstrijd in de Leisure World Oost Competitie die zaterdag 13 december verreden werd. Dat betekent dat we de helft al gepasseerd zijn, aangezien er acht wedstrijden op de kalender stonden. Deze vijfde wedstrijd werd in Deventer gehouden, toch een beetje een thuiswedstrijd dus voor de Rijssense schaatsers. En dat was te zien aan de uitslagen: Ruben Ligtenberg reed bij de jeugd zijn wedstrijd, en aangezien hij de meeste wedstrijden dit seizoen al gewonnen heeft, is hij het aan zijn status verplicht om dat ook te blijven doen. En hij deed het ook hoor, weer een mooie overwinning die hij aan zijn lijstje toe kan voegen!

Later op de avond reden de dames hun wedstrijd. Er waren deze keer maar acht dames aan de start verschenen, maar, mede door het zware ijs, werd het toch een zware wedstrijd. Slechts vier dames hebben de wedstrijd uitgereden, waaronder Karin en Jennienke die in de laatste ronde nog moesten sprinten tegen Anneleen Zijl. Deze sprint wist Jennienke te winnen, voor Karin en Anneleen, wat dus weer voor een mooi een-tweetje voor de Rijssense dames zorgde.

naamloos

Aansluitend werd de wedstrijd voor de Masters 3 gereden, waar Jos Nollen in eerdere wedstrijden al twee keer op de derde stek eindigde. Aangezien hij bij de snelste mannen van het peloton hoort, zou het dubbeltje ook maar zo eens de goede kant op kunnen vallen. Na een mooie wedstrijd, waar Jos goed voorin te vinden was, kwam het ook hier aan op een eindsprint. In de laatste bocht kwam Jos langszij en deze koppositie kon hij vasthouden tot aan de streep, z’n eerste overwinning is een feit! De laatste meters waren echter nog wel spannend, aangezien Jos dacht dat hij er al was en zijn benen stilhield, terwijl de finish toch echt een paar meter verder lag!

Robert Timmerman was de laatste Rijssense rijder die zijn wedstrijd bij de C2 rijders reed. Waar hij de vorige wedstrijd nog erg moest wennen, heeft hij in Deventer toch 31 van de 45 rondes uitgereden en kwam hij in de uitslag op een negende plaats. De weg omhoog lijkt ingeslagen!