Stouwdamcompetitie jeugd

Overwinningen Thomas Averink en Ruben Ligtenberg in Stouwdamcompetitie 2017

Namens de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen stonden bij de Stouwdamcompetitie diverse sportievelingen aan de start. In het algemeen klassement wisten zowel Thomas Averink (pupillen 1) en Ruben Ligtenberg (kadetten) de eindoverwinning te behalen.

Thomas was in vier van de acht wedstrijden de beste en Ruben wist eveneens vier van de in totaal acht wedstrijden te winnen. Naast de eindoverwinning van Thomas en Ruben waren er ook nog een derde plek in het eindklassement voor Jelle Ligtenberg bij de junioren jongens. Sophie Ligtenberg (pupillen 3 meisjes) viel met een vierde plek net buiten het podium. Lotte van de Noort werd bij de pupillen 1 meisjes achtste in het eindklassement, Marlin Schouwstra werd bij de pupillen 2 meisjes negende.  In de daguitslag werden meerdere podiumplekken behaald. Sophie Ligtenberg reed bij de pupillen 3 meisjes naar een derde plek en ook Thomas Averink (pupillen 1 jongens) werd 3e. Bij de junioren jongens wist Jelle Ligtenberg eveneens een 3e plek te behalen. Ook Lotte van de Noort (zevende) en Marlin Schouwstra (negende) reden een verdienstelijke wedstrijd.

thomas

Jeugd SSV Rijssen goed begonnen aan Stouwdamcompetitie

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd om de Stouwdamcompetitie gereden in Wierden. Vanuit onze vereniging was er een mooie afvaardiging afgereisd naar het naburige dorp. Er stonden 7 leden aan de start. De resultaten waren goed. Er was zelfs een overwinning voor Jelle Ligtenberg bij de junioren jongens. Met drie keer een 4e plek en één keer een 5e plek werden er verder goede resultaten behaald. Een podiumplek ligt dus in het verschiet.

Volledige uitslag is te vinden op www.skeelerhuus.nl, Hieronder de uitslagen van de jeugd van onze vereniging.

Pupillen 3 meisjes

4e Marlin Schouwstra

Pupillen 2 meisjes

4e Renske Kamphuis

10e Merle Kamphuis

Pupillen 1 meisjes

15e Lotte van den Noort

Pupillen 1 jongens

5e Thomas Averink

Kadetten jongens

4e Ruben Ligtenberg

Junioren jongens

1e Jelle Ligtenberg

Accommodatieproblemen staan Stouwdamcompetitie in Rijssen in de weg

Dit jaar zal de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen geen wedstrijd om de Stouwdamcompetitie kunnen organiseren in Rijssen. De vereniging heeft al heel wat jaren één van de wedstrijden van deze regionale jeugdcompetitie georganiseerd maar daar komt dit jaar geen vervolg op. Het probleem is de accommodatie. Al enige tijd is de vereniging op zoek naar een geschikte, definitieve accommodatie voor haar leden. Dit vanwege de uitbouw bij Lucky, die de huidige skeelerbaan een stuk minder veilig maakt. Dermate onveilig, dat een door de bond (KNSB) erkende wedstrijd als de Stouwdamcompetitie daar niet verreden mag worden. Erg jammer, voor de competitie en voor de jeugdleden van de Schaats- en Skeelervereniging. Voor hen is de wedstrijd op de thuisbaan in Rijssen toch één van de hoogtepunten van het seizoen.

Er leek begin vorig jaar schot te komen in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Na veel en intensief overleg met de gemeente en politieke partijen werd er eind vorig jaar uiteindelijk € 100.000,- ter beschikking gesteld om een nieuwe baan te kunnen realiseren. Die € 100.000,- kan echter nog niet verzilverd worden, aangezien er nog geen geschikte locatie gevonden is. Dit terwijl er diverse locaties zijn onderzocht, maar die zijn om diverse redenen afgewezen.

En dus is de vereniging voorlopig weer aangewezen op de minder veilige en ook kwalitatief verslechterde baan bij Lucky. De toplaag van de baan is immers aan vervanging toe, maar vanwege de (gevorderde) plannen wordt hier niet meer in geïnvesteerd. Over een paar weken gaat het nieuwe seizoen van start en dan zal er zeker nog geen nieuwe baan zijn. Het is nog maar te hopen dat er dan een geschikte locatie gevonden is.

1017004 705374276143487 1230317001 n

Stouwdamcompetitie 2016

Datum         Plaats

23-04-2016  Wierden

07-05-2016  Genemuiden

28-05-2016  Oldebroek

02-07-2016  Staphorst (combinatie met Marathon Inline Cup)

03-09-2016  Nijeveen

10-09-2016  Deventer

17-09-2016  Heerde (Finale)

Inschrijven per wedstrijd via www.schaatsen.nl. Meedoen op daglicentie kan maximaal 3 keer, kosten € 5,- per daglicentie. Voor meer info kunt u contact opnemen met Mark van den Dijk (zie contactgegevens elders op de site).